Despre Vlad Tepes

Vlad al III-lea a fost imortalizat de istorie prin prisma metodei sale preferate de a ucide oamenii prin trasul in teapa. Vrei sa afli mai multe despre acest domnitor al Tarii Romanesti? Citeste mai departe si afla despre viata, istoria si moartea unuia dintre cei mai cunoscuti oameni importanti din istoria tarii noastre.

Stiai ca Vlad Tepes este considerat unul dintre primii conducatori europeni care a popularizat utilizarea prafului de pusca in batalii si razboaie? Sau stiai ca Vlad Tepes a ucis cu brutalitate in jur de 40.000 pana la 100.000 de oameni. Aceasta figura istorica a fost un voievod al provinciei Valahia. S-a nascut in niste timpuri tare turbulente si a luptat toata viata sa impotriva otomanilor care incercau sa isi extinda dominatia in toata Europa.

Atrocitatile si masacrele sale au captat foarte mult interesul oamenilor, mai mult chiar decat felul in care a domnit sau victoriile sale din bataliile purtate. Metoda sa de a ucide dusmanii si banditii din propria tara a definit intreaga era  in care a domnit acesta. Numeroase documente recuperate din toata Europa (Ungaria, Germania si chiar si mai departe de atat-in Rusia) vorbeau despre obsesia acestuia legata de uciderea oamenilor.

In timp ce textele germane nu au facut nici un efort intru a-l descrie drept un lider pervers, rau si crud, care a fost un monstru al umanitatii, textele rusesti sunt extrem si surprinzator de generoase in laudele aduse celui mai mare si drept lider, cu toate ca intr-un mod mai dur.

Povestea acestui stravechi lider roman a fost adusa in fata publicului in timpul secolului 19, atunci cand Bram Stoker a scris celebra sa carte Dracula. In aceasta era vorba despre un conte insetat de sange dintr-un castel din Romania. In timp ce cartea este in intregime o opera de fictiune, a fost acceptat faptul ca Stoker a fost in mare parte inspirat de adevaratul Dracula, Vlad al III-lea.

One comment

  1. unde esti tu tepes doamne sa ii vezi azi? ar mai exista atatea crime si jafuri daca ar mai fi cineva e genul la putere? nu suntem in evul mediu, insa parca ar mai merge asa cv..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *