Cum scapi de sforait?

Sforaitul afecteaza din ce in ce mai multi oameni, insa nu multi stiu ca aceasta afectiune apare in urma unei diete alimentare proaste. Sforaitul apare atunci cand muschii gatului se relaxeaza, facandu-l sa devina ingust si permitand limbii sa cada pe spate. In momentul in care aerul este scos afara, o persoana respira, iar in acest timp peretii gatului vibreaza cauzand acest sunet pe care multi dintre noi il cunosc.

De asemenea, sfoaritul cauzeaza o perturbare pentru partenerul de viata, determinand ca acesta sa aiba nopti agitate si chiar nevoia de a dormi in camere separate. Insa, poate crea probleme si pentru cel care sforaie, creand sunete atat de puternice incat il poate trezi din somn pe acestia. Unii oameni incearca fel de fel de produse pentru a impiedica sfoaritul, cumparand kit-uri anti-sfoarait foarte scumpe, sau pot ajunge chiar si la intervenii chirurgicale. Insa, exista metode mult mai ieftine si mai convenabile pentru a scapa de aceasta afectiune neplacuta.

Iata cateva sfaturi alimentare pe care le poti incerca ca sa scapi de sforait

  1. Cauta alternative la laptele de vaca. Chiar si o sensibilitate nedetectata la lactoza poate provoca o reactie alergica care conduce la sfoorait. Laptele de vaca si alte produse similare pot produce boli respiratorii, crescand posibilitatea la sforait. Incearca sa inlocuiesti laptele de vaca cu cel de soia, migdale sau de capra.
  2. Pestele. Incearca sa reduci consumul de carne rosie, plina de grasimi saturate, iar acest lucru te va ajuta sa reduci grasimile si acizii care genereaza extinderea unor compusi care contribuie la sforait. Carnea rosie poate fi inlocuita cu cea de peste sau cu legume, care sunt o alternativa perfecta a surselor de proteine. Aceste lucruri contin acizi grasi care ajuta la reducerea inflamatiei tesutului.
  3. Ceapa are proprietati anti-inflamatorii si decongestionante care pot ajuta la curatarea cailor respiratorii si vor lasa aerul sa circule liber, reducand in acest fel sforaitul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *