Cele mai banoase joburi

Daca te afli printre cei care nu s-au hotarat asupra unei cariere sau pur si simplu incepi sa te gandesti din ce in ce mai mult asupra schimbarii locului de munca actual, inseamna ca este nevoie sa arunci o privire asupra site-urilor de recrutare, care iti arata care sunt cele mai bine platite joburi.

De exemplu, cele mai banoase joburi din Statele Unite sunt cele din domeniul medical, unde pe primul loc se afla chirurgii, urmati de medicii generalisti, psihiatri si stomatologii. Dupa cei din domeniul medical, cei mai bine platiti sunt cei care lucreaza in ingineria petroliera, controlorii de trafic aerian, farmacistii, pediatrii si avocatii.

Un chirurg are salariu mediu anual de 233.150 de dolari, si se estimeaza ca pana in anul 2022 se va inregistra o crestere salariala de peste 18% in acest domeniu. Nici medicii generalisti nu stau mai rau. Aceasta profesie se afla pe locul doi, cu o medie a salariului anual de 187.000 de dolari si cu o majorare preconizata de 18 procente pana in 2022.

In ultimul timp, piata muncii se afla intr-o continua schimbare. Productia de automobile din toate tarile din Europa Centrala si de Est a influentat domeniul ingineriei si productiei, plasandu-l pe primul loc in categoria celor mai bine platite joburi. In urma analizei unor date staatistice, un inginer automatist roman are un salariu de 30.000 de euro/an, in Turcia de 26.000 de euro/an si in Cehia de 24.000 de euro/an.

Nici cei care lucreaza in domeniul bancar nu o duc foarte rau. De exemplu, in Romania, un manager de conturi are un salariu de 67.000 de euro/an, in Ungaria de 60.000 de euro/an iar in Slovacia de 36.000 de euro/an.

In ceea ce priveste domeniul resurselor umane, un director poate castiga 81.500 de euro/an in Polonia, 78.000 de euro/an in Turcia, 72.000 de euro/an in Cehia si 54.600 de euro/an in Romania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *