Cat de ciudat poate fi un robot?

Robotii devin din ce in ce mai diversificati. Aproape ca te inspaimanta cu totul daca auzi care sunt cele mai noi abilitati ale robotilor si, in timp ce nu ar trebui sa ingrijoreze oamenii, inginerii reusesc sa faca foarte multe progrese in ceea ce priveste stiinta si tehnologia robotilor.

Roboti cu abilitati ciudate

Yaskawa Motoman MH24- Aceste robot este comparat cu un samurai si nu e de mirare de ce. Capabilitatile acestei masinarii sunt atat de unice incat poate taia la o viteza uimitoare un fruct in doua jumatati exacte. Realizat initial pentru a facilita sarcinile din productie unde se cere precizie si acuratete maxima, acest robot samurai este potrivit pentru orice necesita perfectiune.

CHEETAH- cel mai rapid robot- Boston Dynamics (cumparat in prezent de catre Google) au reusit sa puna pe picioare unele din cele mai frumoase tehnolgii atunci cand a venit vorba de roboti, iar CHEETAH este unul din acestia. Potrivit purtatorului de cuvant al Boston Dynamics, „Robotul CHEETAH este cel mai rapid robot din lume, ajungand la o viteza de aproape 46 km/h, doborandu-se vechiul record de 21 km/h realizat in 1989 la MIT”.

Robo-Insect, care are abilitatea de a merge pe apa. Este adevarat ca sursa de inspiratie pentru cei mai multi roboti din aceasta lista provine din natura si, asa este cazul si pentru acest robot. Oamenii de stiinta au creat robotul care poate prinde insectele de la suprafata apei, fara a se scufunda.

HECTOR- robotul care de adapteaza la mediu. Numele oficial al acestuia este, de fapt, Hexapod Cognitive autonomously Operating Robot, avand sase membre independente ce ii ofera abilitatea de a se adapta pe orice tip de teren. HECTOR este un robot ce poate imita cu acuratete miscarile unei insecte.

HUBO- robotul umanoid. Daca se ia in calcul dexteritatea si versatilitatea unui robot, atunci HUBO este cel mai bun robot in aceasta privinta. A fost creat de catre echipa Coreeana numita KAIST pentru a participa la un concurs DARPA ce a avut loc in anul 2005. Ultima versiune a acestui robot poate face gesturi complexe, folosind cinci degete cu care indeplineste sarcini dificile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *