Cantarele industriale, elemente de nelipsit in prezent

Anumite domenii necesita mai multa grija si atentie fata de altele, deoarece, in rangul lor, nu este permis sa existe greseli. Aici ne referim la domenii precum constructiile, exploatarile forestiere, miniere, agricultura, si altele. In constructii, totul trebuie sa fie bine pus la punct inainte de a incepe constructia propriu-zisa deoarece se lucreaza cu o aparatura foarte grea, vehicule care trebuie sa fie sustinute de etaje intregi sau platforme instabile, deci este necesar sa se stie cat cantareste un astfel de vehicul cu si fara incarcatura, deoarece nimeni nu-si doreste ca noua constructie sa se darame dupa ce un trabant a calcat pe ea. In exploatarile miniere si forestiere e si mai clar ca trebuie sa se faca masuratorile exacte inainte de a incepe treaba, iar in agricultura la fel, deoarece terenurile nu sunt tocmai stabile si pot fi cauzate surpari sau alunecari de teren. Pentru a evita orice inconvenient, este mai mult decat recomandat sa exista pe fiecare platforma de lucru cate un cantar industrial.

Cantarele industriale sunt de mai multe tipuri, in functie de rolul pe care are sa-l primeasca. De regula, se recomanda achizitionarea nu unuia, ci mai multor cantare industriale de tipuri diferite, deoarece, de exemplu, un cantar facut sa cantareasca doar pana in 3 t va cantari exact pana la acea masa, sau, pentru materialele ce nu pot fi cantarite pe un cantar normal, este bine sa se utilizeze un cantar carlig. Asadar, de cat mai multe tipuri, de atat mai bine.

O forma de cantar industrial care se pare ca este destul de recomandat si are caracteristici promitatoare este cantarul auto relocabil. De ce? Ei bine, este cel mai robust si mai economic cantar industrial dintre toate, si anume se aproprie de notiunea de ‘intretinere 0’, ceea ce este un aspect chiar foarte important. Are o aderenta foarte buna a pneurilor de beton, structura are o rigiditate mare, nu necesita costuri suplimentare in legatura cu asamblatul si transportul, are dilatari termice reduse si are protectie foarte buna la coriziune, aspecte care nu trebuie neglijate, deoarece verificarile metrologice ale cantarelor sunt destul de scumpe, si, cat timp cel care evalueaza produsul spune ca nu va mai fi nevoie sa fie evaluat in viitorul apropiat, inseamna ca a fost o achizitie buna.

Un cantar industrial nu ar trebui niciodata sa lipseasca de pe un teren care se foloseste de materie prima sau care poate pune in pericol vietile oamenilor.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *