Activitate relaxanta de weekend: tunderea gazonului

Poate pentru multi dintre noi weekendul inseamna timp liber petrecut alaturi de familie si de prieteni, pentru altii inseamna relaxare, iar pentru altii inseamna a se ingriji de casa de la tara, in care se simt confortabil. Din acest punct de vedere se impune si ingrijirea intregii gradini, a straturilor cu flori, curatarea si ingrijirea copacilor, precum si alte activitati consumatoare de energie.

Tunsul gazonului poate fi relaxant

Pentru cei mai multi care locuiesc in mediul rural, a tunde iarba sau gazonul reprezinta o activitate de rutina, fiind obisnuiti cu ea an de an, iar pentru altii, care detin doar o casa de vacanta sau de vara inseamna natura si aer liber, inseamna relaxare.

Atunci cand optam pentru o asemenea activitate ne gandim la mirosul de iarba tunsa, ne gandim la ceea ce inseamna vitalitate si energie si ne gandim ca nu poate fi nimic mai frumos decat un picnic pe iarba verde proaspat cosita. Fie ca avem un dispozitiv special de tuns iarba, precum o motocoasa, o cositoare electrica sau optam pentru o coasa manuala, aceasta activitate ne poate solicita mare parte din energie, la fel cum de reda bucuria naturii.

Infrumusetarea gradinii de vara

Tunderea gazonului inseamna implicit si infrumusetarea gradinii, motiv pentru care aceasta actiune trebuie sa se realizeze in siguranta, pentru ca nu ne dorim sa facem din gradina un loc uitat de lume. Pe langa tunderea gazonului, trebuie sa avem grija si de florile plantate, de arborii inverziti, pentru ca dorim sa ne simtim cat mai relaxati in propria gradina de vara.

In cazul in care avem deja o cositoare electrica este bine sa avem grija unde aceasta este depozitata, incat este indicat sa alegem un foc ferit de umiditate si de apa si sa nu uitam ca manevrarea acesteia se realizeaza cu mainile uscate, pentru a evita un posibil soc de electrocutare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *