5 sfaturi pentru a renunta la fumat

Fumatul reprezinta cauza numarul unui care contribuie la cresterea ratei mortalitatii in intreaga lume. Un obicei social, dar care implica o multime de riscuri asupra sanatatii, astfel ca foarte multi fumatori isi doresc sa renunte la acest lucru, dar fara succes. A renunta la fumat inseamna o adevarata provocare, si una foarte dificila de altfel. Insa, cu ambitie si vointa, dar si tehnici potrivite, oricine poate renunta la acest obicei nesanatos.

Iata cateva metode care cred ca te vor ajuta sa renunti definitiv la tigari

  1. Ia decizia. Ok, deci te-ai hotarat sa renunti la fumat. In primul rand, trebuie sa ramai ferm cu decizia care ai luat-o. Pregateste-te si impune-ti in minte ca te vei descurca excelent si fara tigari, acesta fiind testul suprem al puterii. Fumatul nu e pentru tine si poate sa iti agraveze starea de sanatate mai mult decat o face orice alt lucru.
  2. Verifica-ti rutina de fumat. Te-ai decis sa renunti, insa trebuie sa iti verifici rutina de fumat. Cand simti nevoia sa fumezi? Foarte multi oameni fumeaza dimineata la cafea, dupa ce mananca sau atunci cand ies cu prietenii in oras. Unii fumeaza ocazional. Identifica-te din ce categorie faci parte si fa-ti un plan care sa te ajute in gestionarea acestor lucruri si fara tigara.
  3. Fa-ti un plan. Promite-ti ca: „de azi nu mai fumez!” Gandeste-te la o recompensa care te asteapta odata ce reusesti sa treci peste acest obstacol, care te chinuie de foarte mult timp. Nu lasa ca nimic sa te influenteze si ramai la ideea ta. Alege sa faci alte activitati in schimb, iar de fiecare data cand iti doresti sa fumezi o tigara suna un prieten, iesi la o plimbare sau uita-te la un film. E mai sanatos pentru tine.
  4. Fa-ti publica ideea. Spune prietenilor tai ce ai de gand sa faci. Acestia te vor ajuta sa iti duci planul la capat, iar daca ai alti prieteni fumatori, puteti incerca impreuna sa renuntati la fumat. In felul acesta, va intelegeti unul pe celalalt si gasiti alte activitati de facut impreuna atunci cand aveti dorinta de a aprinde o tigara.
  5. Nu renunta niciodata! Unui fumator ii trebuie, in medie, 10 din 11 incercari pentru a renunta la fumat. Dar probabil ca tu ai sa reusesti din prima. Tine minte: „Nu renunta niciodata!”, iar daca simti vreodata ca nu poti sa faci acest lucru apeleaza la ajutor specializat, care te vor indruma pe toata perioada urata prin care treci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *